______

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"Βροχή" οι απειλές κατά των ελεγκτικών αρχών - "Θα σε σκοτώσουμε", είπαν τηλεφωνικά σε στέλεχος της Οικονομικής Επιθεώρησης στην Πάτρα, που κατέθεσε μήνυση

Διαστάσεις... επιδημίας τείνουν να λάβουν οι παντός είδους απειλές κατά ευσυνείδητων στελεχών των ελεγκτικών αρχών, τα οποία, υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, προσπαθούν να κάνουν τη ...δουλειά τους, συγκρουόμενα, αναπόφευκτα, και με πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα.

Διαστάσεις... επιδημίας τείνουν να λάβουν οι παντός είδους απειλές κατά ευσυνείδητων στελεχών των ελεγκτικών αρχών, τα οποία, υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, συγκρουόμενα, αναπόφευκτα, και με πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα.

Άλλωστε, είναι φανερό πως το τελευταίο διάστημα κάτι δείχνει να αλλάζει και άνθρωποι που έμοιαζαν να ζουν και να κινούνται χωρίς τον παραμικρό φόβο για πιθανή τιμωρία των ανομιών τους, περνούν πλέον τις πύλες των φυλακών, για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα.

Μόνο που αυτό μπορεί μεν να ικανοποιεί -εν μέρει, έστω- το περί δικαίου αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, δεν... χωνεύεται, όμως, με τίποτα από εκείνους που θεωρούσαν πως έχουν το ακαταδίωκτο, ό,τι κι αν συμβεί. Μην μπορώντας, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουν πως έρχεται και η δική τους σειρά, εξακοντίζουν απειλές, είτε τηλεφωνικά είτε και δι' απεσταλμένων (!), κατά ελεγκτών που ασχολούνται με σημαντικές υποθέσεις, τόσο στην Πάτρα όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

"Αλεξικέραυνο" προστασίας απατεώνων

Μάλιστα, εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι, με τις νέες διατάξεις, που τίθενται σε ισχύ, διευρύνονται κατά πολύ τα περιθώρια ιδιωτών που έχουν "ανοιχτούς λογαριασμούς" με το Δημόσιο να... εξουδετερώσουν πανεύκολα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού που αντιστρατεύονται τα συμφέροντά τους, μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν να τιμήσουν τον όρκο τους και να πράξουν το καθήκον τους.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Και μόνο με την κατάθεση μιας μήνυσης ή αγωγής, ο υπάλληλος τίθεται αυτοδίκαια σε αργία, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Έτσι, όμως, μία διάταξη που θεσπίστηκε, προφανώς, για να λειτουργήσει ως ασπίδα του πολίτη απέναντι στις πιθανές αυθαιρεσίες των στελεχών της διοίκησης, καταλήγει να χρησιμεύει ως... αλεξικέραυνο μεγαλοαπατεώνων, προκειμένου να διατηρήσουν στο διηνεκές την ατιμωρησία τους, στοχοποιώντας όσους επιχειρούν να τους θέσουν προ των ποινικών και άλλων ευθυνών τους.

Από το σκίσιμο της αλληλογραφίας, στα απειλητικά τηλεφωνήματα...

Όσον αφορά τα περιστατικά απειλών, το attacktv.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στέλεχος της Οικονομικής Επιθεώρησης στην αχαϊκή πρωτεύουσα, που έχει ασχοληθεί επιτυχώς με σοβαρότατες υποθέσεις ηχηρών ονομάτων της επιχειρηματικής ζωής της Δυτικής Ελλάδας, δέχεται από καιρό απειλητικά μηνύματα, κάθε είδους. Αρχικά, παρατήρησε παραβίαση του γραμματοκιβωτίου στον τόπο κατοικίας του. Μάλιστα, ο δράστης (ή οι δράστες) δεν αρκούνταν στο άνοιγμα εγγράφων που είχαν παραλήπτη το συγκεκριμένο στέλεχος, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε και καταστροφή του περιεχομένου τους.

Όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν κι άλλο. Έτσι, πρόσφατα οι απειλές πήραν πιο συγκεκριμένη μορφή: έγιναν και τηλεφωνικές. Άγνωστη φωνή σχημάτιζε τον αριθμό του τηλεφώνου του εν λόγω στελέχους και, χωρίς... περικοκλάδες, εξαπέλυε τη σαφέστατη απειλή: «Θα σε σκοτώσουμε».

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή δεν ήταν δυνατό ν' αφεθεί να διαιωνίζεται χωρίς αντίδραση και ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του attacktv.gr, το συγκεκριμένο στέλεχος προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατ' αγνώστων, για απειλή.

"Ζούγκλα" στην Αθήνα

Ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στελέχη της φορολογικής διοίκησης δέχονται εκβιαστικά μηνύματα, του τύπου «ή μας καθαρίζεις ή σε… καθαρίζουμε», ενώ της... μόδας είναι και οι απειλές δι' αντιπροσώπων...

Ανώτατα στελέχη της φορολογικής διοίκησης αποκαλύπτουν ότι πλέον είναι κάτι περισσότερο από συχνό το φαινόμενο νομικοί παραστάτες ελεγχόμενων προσώπων με οικονομική ευμάρεια να επισκέπτονται τα γραφεία ελεγκτών και να τους απειλούν ότι, αν «κάνουν το λάθος και βεβαιώσουν πρόστιμα», θα βρεθούν αντιμέτωποι με αγωγές και μηνύσεις.

Απόρροια των παραπάνω είναι οι επιθεωρητές και οι ελεγκτές να διστάζουν να κοινοποιήσουν και να βεβαιώσουν χρηματικά πρόστιμα, με το φόβο να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και αυτομάτως με τη… διαθεσιμότητα.

Απειλούν ελεγκτές μεγάλης δικογραφίας! 

Ενδεικτικό του κλίματος τρομοκράτησης είναι ένα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα πριν από λίγο καιρό σε μια από τις μεγαλύτερες ΦΑΕ της πρωτεύουσας.

Ελεγκτές της υπηρεσίας, που χειρίζονται υπόθεση-σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, μάλιστα, είχε απασχολήσει και τα ΜΜΕ και απασχολεί και την ελληνική Δικαιοσύνη, δέχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσκεψη από τους νομικούς εκπροσώπους γνωστού επιχειρηματία, οι οποίοι -ούτε λίγο ούτε πολύ- τους ανακοίνωσαν ότι, εάν προβούν στην κοινοποίηση οικονομικών προστίμων, θα τους «τσακίσουν», μέσω αγωγών και μηνύσεων.

«Πήγαν στο γραφείο τους και άρχισαν να τους απειλούν ότι, στην ουσία, αν κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, θα έχουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Είναι πάγια τακτική, ειδικά αυτών που έχουν δύναμη. Ποντάρουν στο γεγονός ότι, κυρίως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αν κατατεθεί μήνυση ή αγωγή, ο υπάλληλος παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο και τίθεται σε αργία. Έτσι, τους εκφοβίζουν», ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης.

Παράβαση καθήκοντος επειδή έκαναν τη δουλειά τους

Επίσης, εντύπωση προκαλεί και η περίπτωση γνωστού πολιτικού προσώπου, το οποίο στράφηκε εναντίον ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης, επειδή επισκέφθηκαν ένα κτήμα που διατηρεί λίγο έξω από την Αττική και τον "ενημέρωσαν" ότι έχει καταπατήσει ξένη περιουσία.

Οι υπάλληλοι, έπειτα από έρευνα, διαπίστωσαν ότι ο ελεγχόμενος είχε περιφράξει περιοχή η οποία δεν του ανήκε και τοποθέτησαν ένα σίδερο στο κτήμα, εν είδει συνόρων.

Αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του εν λόγω προσώπου, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- τους καθύβρισε, τους απείλησε και στράφηκε εναντίον τους με μηνύσεις, κατηγορώντας τους για παράβαση καθήκοντος, καταπάτηση ξένης περιουσίας και κατάχρηση εξουσίας. Αποτέλεσμα ήταν οι υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα…

Tον μήνυσε για τη φορολογική ενημερότητα

Απειλές, ωστόσο, και… μηνύσεις κατατίθενται και για πολύ πιο ασήμαντα ζητήματα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ιδιώτης μήνυσε εφοριακό στη ΔΟΥ Παλλήνης, επειδή δεν του χορήγησε φορολογική ενημερότητα!

Ο πολίτης επισκέφθηκε την Εφορία και ζήτησε ενημερότητα, προκειμένου να προβεί σε κάποια μεταβίβαση.

Όπως διαπιστώθηκε, όμως, ο εν λόγω ιδιώτης χρωστούσε στην Εφορία και, ως εκ τούτου, ο υπάλληλος δεν μπορούσε να του χορηγήσει το έγγραφο που ήθελε.

«Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση. Ο φορολογούμενος κατέθεσε μήνυση στον υπάλληλο για τη δικαιολογημένη άρνησή του να του δώσει ενημερότητα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να παραπέμπεται αβάσιμα σε πειθαρχικό συμβούλιο και πλέον αβάσιμα να τίθεται και σε αυτοδίκαιη αργία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...