______

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΒΓΑΛΕ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΑ

Πράκτορας 00 ευρώ
Οταν πληρώνεις ένα λογαριασμό (ρεύματος, νερού κ.λπ.) από τον γκισέ της τράπεζας, συνήθως δέχεσαι μια επιβάρυνση, σαφώς μικρότερη από αυτή που έχεις στο ταχυδρομείο ή στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ της γειτονιάς. Αν όμως τους εξοφλήσεις μέσω e-banking, η επιβάρυνση είναι μηδέν.
Κέρδος: Μηδέν επιβάρυνση από τις πληρωμές των λογαριασμών σου.
Γλίτωσε χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν αν έλεγαν στο αφεντικό σου ότι τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα θα μπαίνεις καθυστερημένος στο γραφείο; Δεν ακούγεται καλό, έτσι; Συμβαίνει, όμως. Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, ο μέσος όρος αναμονής στην ουρά σε μια σειρά από καταστήματα και υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τράπεζες και ταχυδρομεία, είναι 6 λεπτά. Κάνε τις δουλειές σου online κι απόφυγε τον χαμένο χρόνο.
Κέρδος: Χρόνος. Μία ώρα τουλάχιστον το μήνα.
Ομαδική απόλαυση
Θες να μείνεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Παρίσι πληρώνοντας τόσα όσα θα έδινες για να μείνεις σε τροχόσπιτο στη Λούτσα; Λεφτά υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι προγραμματισμός και φίλοι για να καλύψουν τον αριθμό των συμμετοχών. Αν παρακολουθείς τέτοια site προσφορών, όπως το www.groupon.gr και www.goldendeals.gr, έχεις την ευκαιρία να απολαμβάνεις υπηρεσίες, με έκπτωση που αγγίζει το 45%.       
Για πάντα εκπτώσεις
Πολλές αλυσίδες καταστημάτων έχουν κάνει γερό μπάσιμο στις online αγορές. Εκεί μπορείς να πετύχεις εκπτώσεις, που μπορεί να φτάνουν έως και 50%. Ετσι έχεις τη δυνατότητα να δεις όσες βιτρίνες θέλεις χωρίς να σε πονέσουν τα πόδια σου καταμεσής της Ερμού. Τσέκαρε το www.e-shop.gr κι αγόρασε ό,τι θέλεις σε πολύ χαμηλότερη τιμή, ακόμη και την Κυριακή. Βλέπεις, στο Ιντερνετ δεν υπάρχουν αργίες.
Κέρδος: Θα έχεις κατά μέσο όρο έκπτωση του 15%.
Εξόφλησε επιτόκου
Για να πληρώσεις μία δόση δανείου στην τράπεζα στήνεσαι στην ουρά. Αν έχεις πάρει καλό νούμερο (για να γίνει αυτό, πρέπει να ρίξεις πάνω από 5 νομίσματα στη Fontana Di Trevi), αισθάνεσαι θεός. Θα χαιρόσουν το ίδιο αν σου έλεγαν ότι εκείνη τη στιγμή χάνεις τον τόκο από τις καταθέσεις; Τα χρήματα που έχεις πάρει από την τράπεζα για να εξοφλήσεις το λογαριασμό σου δεν τοκίζονται πλέον. Ετσι πολλές φορές χάνεις τον τόκο 4-5 ημερών, από το φόβο σου μη χάσεις την προθεσμία. Η πάγια εντολή πληρωμής σου επιτρέπει όμως να εξοφλείς το λογαριασμό σου μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της προθεσμίας, χωρίς να χάνεις ίχνος από τον τόκο σου.
Κέρδος: Εξαρτάται από το ύψος των καταθέσεών σου. 
Μάθε, παιδί μου, χρήματα
Του έμαθες να μην τρώει πίτσα με τα χέρια, να μη ρεύεται όταν πίνει το γάλα του και να μη λέει άσχημες λέξεις μπροστά σε κυρίες. Μάθε, λοιπόν, ότι, εκτός από μαθήματα συμπεριφοράς και ιστορίας, πρέπει να του δώσεις και οικονομικό μάθημα.
Ξόδεψε όσα μπορείς
Προσπάθησε να του ικανοποιείς τις επιθυμίες, χωρίς όμως να νομίζει ότι έχεις μηχάνημα που τυπώνει χρήμα. Το βασικότερο μάθημα που πρέπει να του δώσεις είναι να ξοδεύει όταν μπορεί.
Εργασία και λεφτά
Ακόμα κι αν ζεις μόνο από εισοδήματα, μπορείς να του δείχνεις καθημερινά την αξία της δουλειάς. Αν τις κάνει σωστά, δίνε του κάτι ως επιβράβευση. Ετσι πολύ γρήγορα θα μπει στο πνεύμα της εργασίας.      
Οικονομικός σύμβουλος
Ετοιμάζεσαι να κάνεις μια αγορά, είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη. Ζήτα τη γνώμη του. Δεν πρέπει να τον ρωτάς μόνο αν θέλει τα παπούτσια του Lebron ή του Kobe. Το οικογενειακό συμβούλιο αναζητά πάντα νέα μέλη, ακόμα κι αν δεν έχει πτυχίο οικονομικής σχολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...