______

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων στην καθημερινότητα τους. Αυστραλιανή έρευνα απαντά σε όλα τα ερωτήματα...

Τα παιδιά των ομοφυλοφίλων νοιώθουν άσχημα, αρρωσταίνουν; Μια αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Public Health, στις 21 Ιουνίου, αποδεικνύει ότι τα παιδιά των ζευγαριών του ιδίου φύλου έχουν εξίσου καλή υγεία με τα άλλα παιδιά, αν όχι καλύτερη. Ωστόσο...
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και δείχνει ότι αυτά τα παιδιά έχουν καλύτερη υγεία και καλή οικογενειακή ζωή 6% πάνω από τα υπόλοιπα. Οσο αφορά την νοητική υγεία, τη συμπεριφορά, την αυτοπεποίθηση μοιάζουν σαν όλα τα άλλα παιδιά.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα οι επιστήμονες ανέλυσαν τις απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο έδωσαν σε 315 ομοφυλόφιλους γονείς εκ των οποίων το 80% είχε γυναίκες μαμάδες και το 18% άνδρες μπαμπάδες. Οι ερωτήσεις αφορούσαν και την προσωπική ζωή των γονιών, όπως η ύπαρξη ετεροφυλόφιλων σχέσεων στο παρελθόν, η ύπραξη ενδεχόμενης παρένθετης μητέρας, ο τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών, καθώς επίσης και τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν τα αγγελούδια τους.

Ο ερευνητής  Simon Crouch εξήγησε στο σάιτ ABC ότι τα αποτελέσματα προκύπτουν από το γεγονός ότι οι εν λόγω γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς στερεότυπα φύλου.
«Προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι ο εκπαιδευτικός ρόλος, στο σπίτι ή στο σχολείο, σε ομοφυλόφιλες οικογένειες, είναι πιο ισότιμα μοιρασμένος απ'ό,τι στις ετεροφυλόφιλες οικογένειες» αναφέρει. «Αυτό σημαίνει ότι εκλείπουν οι ρόλοι του μπαμπά που είναι εκτός σπιτιού και φέρνει τα χρήματα και της μαμάς που μένει σπίτι και ασχολείται με τα παιδιά».

Ωστόσο, το μείζον πρόβλημα γι'αυτά τα παιδιά παραμένει το βλέμμα των άλλων. Τα δύο τρίτα των παιδιών των ομοφυλοφίλων έχουν πάντοτε ένα αρνητικό στίγμα.
«Το στίγμα μπορεί να είναι και ύπουλο. Οπως για παράδειγμα, ένα γράμμα που στέλνει το σχολείο στον «Κύριο και κυρία τάδε». Η μπορεί να είναι και ανοιχτά όπως η παρενόχληση στο σχολείο» αναφέρει ο ερευνητής.
Το μόνο πρόβλημα σε αυτή την έρευνα είναι ότι ρωτήθηκαν μόνο γονείς και όχι παιδιά ομοφυλοφίλων. Γεγονός είναι ότι η πλειοψηφία των οικογενειών που ρωτήθηκαν έχουν παιδιά ηλικίας από 0 ως 17 ετών.
Μια άλλη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ αποδείκνυε ότι τα παιδιά των ομοφυλοφίλων ζούσαν εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα, από τα υπόλοιπα.

Ας σημειωθεί ότι όλο και περισσότερες έρευνες πραγματοποιούνται στις μέρες μας για να βεβαιωθεί η οικογενειακή και κοινωνική ευτυχία των παιδιών που υιοθετούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Το 2012 μια άλλη έρευνα έδειχνε ότι αυτά τα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να τα πηγαίνουν άσχημα στο σχολείο και να έχουν άστατη ζωή ως ενήλικες.
Iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...